U bent succesvol uitgelogd.
Infecties bestrijden
Een ziekenhuisopname kan iedereen overkomen of het nu voor een breuk, een hartafwijking, nierstenen of een andere reden is. Hoewel je je gezondheid toevertrouwt aan professionals, speel je zelf ook een belangrijke rol in dit proces. Niemand wil in het ziekenhuis een infectie oplopen, maar het risico bestaat.
Bij ziekenhuisinfecties kunnen verschillende micro-organismen betrokken zijn, waaronder bacteriën, virussen, schimmels en zelfs multi-drug resistente organismen (MDRO's). Het voorkomen van infecties tijdens een ziekenhuisopname is cruciaal voor alle betrokkenen. Ook jij kan meehelpen om ziekenhuisinfecties terug te dringen.
Hoe? Door preventieve maatregelen te nemen en je voor te bereiden op je verblijf in het ziekenhuis met een preoperatieve antibacteriële douche van het hele lichaam. Ook voor een poliklinische operatie of een daghospitalisatie - in jouw belang en in het belang van alle andere patiënten en het zorgpersoneel.
Bacteriële kolonisatie van het lichaam bij gezonde mensen is vrij normaal, fysiologisch en zelfs gunstig, bijvoorbeeld voor de beschermende zuurlaag van de huid. Toch kunnen in bepaalde situaties en omstandigheden deze micro-organismen tot complicaties leiden, vooral tijdens een ziekenhuisopname.
Bij mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen dergelijke normaal gesproken onschadelijke bacteriën of pathogenen bijvoorbeeld ernstige infecties of ziekten veroorzaken. Dit kan leiden tot complicaties en vertraagd herstel of genezing. Daarnaast is de overdracht van multiresistente organismen (MDRO's) van de huid naar wonden of het bloed tijdens de operatie een ernstig risico.
Aangezien MDRO-kolonisatie een relevante risicofactor vormt voor de patiënt en andere patiënten is het in veel ziekenhuizen gebruikelijk om patiënten te screenen op MDRO's, met name voorafgaand aan een operatie. Als MDRO-pathogenen bij patiënten worden ontdekt, moeten ze in de meeste gevallen onmiddellijk worden geïsoleerd of naar huis worden gestuurd en wordt de operatie of behandeling uitgesteld.
Neem preventieve maatregelen en bereid je voor op je ziekenhuisverblijf met een antibacteriële pre-operatieve douche om je huid, haar, mond en neus te dekoloniseren. Zo verklein je het risico dat je ziekenhuisbehandeling wordt uitgesteld vanwege de aanwezigheid van microben op de huid.
Prontoderm® is geïndiceerd voor preoperatieve reiniging van het hele lichaam thuis. We raden aan om vier dagen voor de ziekenhuisopname te beginnen en de vijfde en laatste wasbeurt van de dekolonisatiecyclus uit te voeren op de dag van de operatie[2] of volgens advies van je arts.
We raden Prontoderm® aan omdat:
Referenties
[1] World Health Organization. Report on the burden of endemic health care-associated infection worldwide. Geneva: WHO; 2011. Available at: http://apps.who.int/iris/handle/10665/80135 [last accessed December 2022]
[2] Schweizer ML, Chiang HY, Septimus E, Moody J, Braun B, Hafner J, Ward MA, Hickok J, Perencevich EN, Diekema DJ, Richards CL, Cavanaugh JE, Perlin JB, Herwaldt LA. Association of a bundled intervention with surgical site infections among patients undergoing cardiac, hip, or knee surgery. JAMA. 2015 Jun 2;313(21):2162-71. doi: 10.1001/jama.2015.5387. PMID: 26034956.
[3] Data on file #1
[4] Data on file #2
[5] Data on file #3 (report on request)
Met jouw gepersonaliseerde account wordt je online ervaring eenvoudiger, comfortabeler en veiliger.