U bent succesvol uitgelogd.
Stop the flow!
Bloedlekkage en blootstelling aan bloed vormen niet alleen een risico, maar onderbreken ook het zorgproces. B. Braun heeft een uitgebreid assortiment aan perifere katheters met innovatieve bloedcontroletechnologie, die het aanprikproces schoner, veiliger en efficiënter maakt.
Hoewel het een routinematige ziekenhuisprocedure is, kan het plaatsen van een perifere katheter (PIVC) een complex proces zijn dat kan leiden tot complicaties zoals blootstelling aan bloed.
Blootstelling aan bloed kan optreden tijdens het inbrengen, hanteren en weggooien van perifere katheters waarbij bloed op het bed, de vloer, kleding, handschoenen, onbeschermde huid of verbanden terecht kan komen.
Het resulterende reinigings- en desinfectiewerk vergt extra tijd en leidt tot hogere kosten1.
Tot
0%
van alle zorgprofessionals komt ten minste één keer per jaar onvrijwillig in contact met bloed of lichaamsvloeistoffen1.
Bij
0%
van de conventionele perifere katheters treedt bloedlekkage op tijdens het inbrengen2.
Bij
0%
van de conventionele perifere katheters treedt bloedlekkage op tijdens (ont)koppelingen2.
De onderbreking van het zorgproces door blootstelling aan en lekken van bloed is een groot ongemak voor personeel en patiënten. Activiteiten moeten worden gestaakt om beddengoed of kleding te verschonen, de werkomgeving te reinigen en te desinfecteren en/of verontreinigde verbanden te verwisselen1.
Dit vergt extra tijd die al kostbaar is in de dagelijkse ziekenhuisprocessen, wat leidt tot hogere stressniveaus en ontevredenheid bij het personeel en een gebrek aan begrip bij de patiënten. Bovendien is er meer materiaal nodig voor de extra reiniging die de totale kosten kunnen verhogen.
Het kost gemiddeld
0 minuten
om de werkplek te reinigen5.
Benodigde tijd
0 uur
voor verbandwissels per 1.000 katheters6,7.
Het kost gemiddeld
0 €
per maand voor reiniging en desinfectie na blootstelling aan bloed in een ziekenhuis met 4.000 katheters1.
Preventieve maatregelen en bescherming van zorgprofessionals tegen blootstelling aan bloed zijn:
Studies hebben aangetoond dat het gebruik van perifere katheters met een bloedcontrolefunctie het risico op bloedlekkage en aanverwante kosten aanzienlijk kan verminderen2,3. Door de bloedcontrolefunctie is het plaatsen van de katheter gemakkelijker, minder lang en efficiënter, omdat gebruikers het vat niet afgedrukt hoeft te worden en hun handen vrij hebben.
Het meervoudige bloedcontrole septum van Introcan Safety® 3 is ontworpen om de bloedstroom uit de katheter te controleren tijdens het terugtrekken van de naald én tijdens het verwisselen van de Luer-aansluitingen, waardoor het risico op blootstelling aan bloed bij elke handeling wordt verminderd.
Een meervoudig bloedcontrole septum reduceert de blootstelling aan bloed bij elke connectie en/of deconnectie van de katheterhub. Dit kan in een ziekenhuis van gemiddelde grootte een besparing van ongeveer 500 minuten per jaar* opleveren, wat de patiëntenzorg ten goede komt5.
* Berekening gebaseerd op 200.000 geplaatste katheters per jaar, die elk 15 seconden tijd besparen.
Plaatsingsduur in seconden van een perifere intraveneuze katheter met een meervoudig bloedcontroleseptum versus een conventionele perifere intraveneuze katheter.
Bloedlekkage en besmettingsincidentie van een katheter met een meervoudig bloedcontrole septum versus een conventionele katheter.
Noodzaak om het bloedvat af te drukken bij het verwijderen van de katheter.
Referenties
Met jouw gepersonaliseerde account wordt je online ervaring eenvoudiger, comfortabeler en veiliger.