U bent succesvol uitgelogd.
OncoSafety Remote Control®
Kanker is wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken. Bovendien kunnen fouten bij het voorschrijven, bereiden en toedienen van cytostatica leiden tot schade met ernstige gevolgen voor patiënten. Studies hebben aangetoond dat medicatiefouten een aanzienlijk percentage, zo niet het grootste deel uitmaken van zowel de totale medische fouten als de medische fouten die tot sterfte leiden2. Medicatiefouten hebben bijzonder ernstige gevolgen in de oncologie.
“Validatie van alle processtappen van voorschrijven, produceren en toedienen zorgt ervoor dat we de juiste medicatie in de juiste volgorde, dosering en doseringssnelheid aan de juiste patiënt toedienen.”
Met OncoSafety Remote Control® worden oncologische behandelingen en de toediening van chemotherapie digitaal beheerd, gecontroleerd en gedocumenteerd. Dit vermindert de risico's voor kankerpatiënten en helpt oncologieverpleegkundigen om fouten bij het voorschrijven, bereiden of toedienen van cytostatica te voorkomen. Bovendien zorgt het voor een volledige traceerbaarheid en een compleet documentatieproces. OncoSafety Remote Control® is geïntegreerd in het informatiesysteem van het ziekenhuis en stuurt alle behandelgegevens naar het systeem voor transparante en tijdige communicatie.
OncoSafety Remote Control® is een technologie die de verpleging ondersteunt tijdens het toedienen van onco-hematologische behandelingen. OncoSafety Remote Control® ontvangt dagelijks van het ziekenhuisinformatie systeem de informatie over de behandelingen die de verpleegkundige voor elke patiënt moet toedienen.
Deze informatie omvat toedieningsvoorwaarden zoals naam van de patiënt, dosering, volume, tijd, toedieningsvolgorde enz. Het verplegend personeel zal deze behandelingen, die elektronisch zijn ontvangen via het ziekenhuissysteem, gaan toedienen volgens de volgorde die is ingevoerd in het systeem om medicatiefouten te voorkomen en volledige traceerbaarheid te garanderen.
De draadloze apparaten van OncoSafety Remote Control® met barcode-lezers ondersteunen de verpleegkundige bij het matchen van patiënt en chemo-medicatie en opdracht, volgens de informatie die in het systeem is ingesteld. Bovendien ontvangt de OncoSafety Remote Control® informatie (zoals het toegediende volume en de verstreken tijd) van de infuuspompsoftware om records aan te maken. Verpleegkundigen kunnen ook bijwerkingen registreren die tijdens de behandeling optreden.
De polsband van de patiënt scannen. De naam en behandeling van de patiënt worden weergegeven op de PDA.
/
De ID-batch van de verpleegkundige scannen. De volledige naam van de persoon die het mengsel infundeert wordt weergegeven op de PDA.
/
De locatie scannen. De therapielocatie waar de patiënt zich bevindt, wordt weergegeven op het scherm van de PDA.
/
Scan de pomp om de juiste infuuspomp te selecteren. De informatie die is ingevoerd door het voorschrijfsysteem wordt overgebracht naar de autoprogrammeerpoort van de Wi-Fipomp.
/
De medicatie scannen. De naam van het chemotherapiemedicijn en de bijbehorende informatie worden op de PDA weergegeven.
/
Nadat het 5-punten scanproces is voltooid, selecteert de oncologieverpleegkundige de juiste veneuze toegang en start de infuus via de PDA. Na het starten van het infuus stuurt de pomp de therapie-informatie terug naar het OncoSafety Remote Control®-systeem. Dit sluit de lus van de medicatietherapie inclusief naadloze documentatie van het hele systeem.
B. Braun Medical en Comeo slaan de handen ineen om de complexe zorg voor kankerpatiënten te vereenvoudigen. Met ComeoCare van Comeo wordt het voorschrijven en bereiden van cytostatica gestroomlijnd, terwijl OncoSafety Remote Control® van B. Braun de toediening bij de patiënt volledig automatiseert. Deze unieke combinatie zorgt voor:
Dr. Luis Ciera, hoofd van de afdeling Medische Oncologie-Hemathologie in het Universitair Ziekenhuis Mútua de Terrassa in Spanje, over de voordelen van een elektronisch systeem voor het voorschrijven en toedienen van medicatie.
Dr. Jordi Nicolás, hoofd van de afdeling Ziekenhuisfarmacie in het Universitair Ziekenhuis Mútua de Terrassa, legt uit hoe OncoSafety Remote Control® bijdraagt aan een gestandaardiseerde procedure voor alle behandelingen.
Maria Teresa Marañés, dagverpleegkundige op de afdeling Oncologie-Hemathologie van het universitair ziekenhuis Mútua de Terrassa, legt uit hoe haar werkroutine met OncoSafety Remote Control® eruitziet.
Patiënt Maya Recio waardeert het enorm dat patiëntveiligheid in het ziekenhuis waar ze behandeld wordt, voorop staat.
Met jouw gepersonaliseerde account wordt je online ervaring eenvoudiger, comfortabeler en veiliger.